Lifestyle

Yoni.Care Biologisch katoenen maandverband, tampons en inlegkruisjes?

Hoi!

Ik (als ecologisch-verantwoordelijk-proberend-te-zijn-meisje) ben nog wel eens op zoek naar een verbetering in mijn dagelijks leven om het milieu of mezelf zo min mogelijk te belasten met schadelijke stoffen. Ik was een beetje op Facebook aan het speuren, toen ik dit las kreeg ik een mini-hartaanval! Bevatten onze maandverbandjes, tampons en inlegkruisjes synthetische stoffen, chloor en plastics die schadelijk zijn?? 

Een maand geleden kwam ik via Facebook deze website tegen! Met de volgende quote die ik vervolgens op hun website las:

Yoni: the toxic-free option

Toxic-free? Yep, toxic-free! De tampons, maandverband en inlegkruisjes van Yoni zijn gemaakt van biologisch katoen en dus gezonder en milieuvriendelijker dan hun synthetische tegenhangers. Onze producten bevatten geen plastics of andere synthetische stoffen, geen chloor en geen sporen van pesticiden. Daarnaast zijn onze producten biologisch afbreekbaar en daardoor beter voor het milieu. Wij willen dat elke vrouw kan kiezen voor gezondere en milieuvriendelijkere producten. Doe met ons mee en spread the word! Samen kunnen we deze industrie veranderen.

Mariah & Wendelien

HUH? Werd mijn oude vertrouwde tampon dan gemaakt van een of ander chemisch goedje? Of gewassen met chloor? Gadver! En dat gebruiken wij voor ons lichaam? Nee, die wilde ik niet meer. Volgens mij waren vagina’s een van de meest absorberende lichaamsdelen? Ik besloot alvast wat te kopen bij Etos (want sinds kort wordt het daar verkocht) en het aan den lijve te ondervinden voordat ik dadelijk al mijn “oude” inlegkruisjes had opgemaakt en dat het achteraf helemaal niet zo fijn zit daar, down under. Maar wat blijkt?! Het spul werkt even goed! Ietsje pietsje duurder dan mijn oude merk, maar dan heb je wel biologisch katoen dat onbewerkt tot een inlegkruisje, tampon of maandverband is gemaakt. En dan heb je tenminste geen rommel meer!

Nadeel?

 • het merk is tot op heden alleen nog maar bij geselecteerde Etos-filialen te koop of via hun website.
 • het inlegkruisje is verpakt in een plastic open-scheur-hoesje (dus iets meer afval, maar tergelijkertijd ook weer enorm makkelijk meenemen! NOOIT MEER VASTGEPLAKTE inlegkruisjes in de binnenkant van je tas :D).
 • het materiaal van de producten is ietsje stugger dan dat ons ladies is gewend.

Wat vind jij?!

2 Reacties

 • Inge

  Ik vond het in het begin ook wel een groot nadeel dat katoenen inlegkruisjes en tampons wat duurder zijn; ik leefde erg zuinig (moest dat ook) en dan tikt alles aan. Maar uiteindelijk is het een hele kleine investering voor iets wat goed is voor jezelf én het milieu. Over een paar jaar zullen we denk ik echt raar opkijken van wat we nu allemaal in ons lijf stoppen, en ik ben er liever te vroeg dan te laat bij. Wel jammer dat het vaak allemaal apart verpakt is. Dat is wel vaker bij groene producten en dat snap ik dan niet helemaal. Maar okay, het moet natuurlijk ook een beetje luxe zijn en misschien blijft onbewerkt katoen anders niet helemaal goed? Het is sowieso beter dan het standaardspul. 🙂

  • dimphy

   Hey!

   Ja inderdaad, geen overbodige luxe! Gewoon zeker weten wat je “in” je lichaam stopt. Ik zie het inderdaad ook als een groene investering in mezelf. Hierdoor ben je denk ik ook extra zuinig op je spullen, ook al heb je een krap bestedingslimiet!

   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *