Lifestyle

Recept: Hoe maak je Hummus!

Een simpel gezond recept om thuis te maken voor op brood, als dip voor bij de chips of lekker bij het avondeten. Nog een  vegan Hummes ook! Hummus kan je op verschillende manieren maken! Pittig, met pompoen, avocado, zongedroogde tomaten, met kruiden en nog veel meer! Een batch kan je ongeveer een weekje goed houden mits je het in een afgesloten bakje in de koelkast bewaard.

benodigdheden:

  • Staafmixer
  • Staafmixer mini shopper bakje
  • Klein bakje om je Hummus in te bewaren
  • Knoflook 3 tenen of Knoflookpoeder
  • Olie naar keuze (1 eetl)
  • Komijnzaadpoeder (3 eetl)
  • Peper en zout (snufje)
  • Sap van een halve citroen
  • Tahin (1 eetl)
  • Blik Kikkererwten uitgelekt

optioneel:

  • chilipoeder
  • avocado
  • zongedroogde tomaten
  • pompoen (gekookt, afgekoeld)
  • lekkere kruiden

recept:

  1. Vul je chopper met alle ingrediënten, doe het bakje dicht en klik de staafmixer erop mix alles door elkaar.  Je kan dit trouwens ook in een foodprocessor maken of met de hand met een stamper.
  2. Stop met staafmixen en duw alles een keertje aan met bijvoorbeeld een lepel. De kikkererwten gaan soms een beetje bovenop liggen. Doe dit een paar keer tot alles helemaal “smooth” is.
  3. Proeven! Nog wat peper of zout erbij? Meer pit? Meer Avocado of zongedroogde Tomaat?
  4. Nu de Hummus nog in een bakje doen en de koelkast in.
  5. Klaar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *