Creatief

Maleficent hoorns voor carnaval!

Ik probeer al een paar jaar keer op keer met een origineel carnavalskostuum voor de dag (of avond) te verschijnen. Dit jaar ga ik sowieso een keer als Maleficent verkleed. Lees je mee hoe ik de hoorns heb gemaakt?

stap 1

Zoek een inspiratiebron! Ik had bijvoorbeeld het volgende filmpje gebruikt als voorbeeld: link. Of deze foto die ik vond op Pinterest: link. Maar kijk ook eens naar hoe haar hoorns lopen op een plaatje op Google of kijk gezellig samen met een vriendin de Disney-film.

stap 2IMG-20151120-WA0026

Sprokkel je materialen bij elkaar, bij mij moet het project altijd zo goedkoop mogelijk, want A: ik ben vaak platzak aan het winkelen en B: ik heb overal in huis een shitload aan spullen liggen die ik toch niet gebruik. Kan ik ze beter een 2e leven geven. 🙂 Ik had in dit geval maar een paar dingen nodig:

  • tape (zwart podiumtape uit Bas zijn werkkist)
  • een voorbeeldplaatje van de hoorns die ik heb uitgeprint
  • aluminiumfolie
  •  Een oude zwarte haarband

stap 3

Strip de oude haarband. Bij mij zat er nog een laagje kant erop geplakt, dus deze heb ik er afgehaald. Je ziet naderhand toch niet meer dat er nog een vlekje lijm op zit, daar komen zeer waarschijnlijk 2 grote zwarte hoorns op! Ik deed mijn haar een beetje touperen, vastzetten met wat speldjes en daarna veel haarlak erin zodat je haren de haarband een beetje afdekken.

stap 4

Modeleer 2 hoorns, hier ben je wel eventjes zoet mee! Ik heb een lekker muziekje aangezet en een kopje thee gemaakt, want ik was hier +/- 30 min mee bezig. Als je eenmaal de goede vorm hebt bij de eerste, zie dan maar eens die tweede ongeveer gelijk te krijgen. Ik wilde dit graag perfect symmetrisch krijgen maar na 20 min gaf ik de hoop op en heb ik ze ongeveer gelijk gedrukt. Wat wel een handigheidje is; als de ene punt bijvoorbeeld korter is dan de andere, dan kan je er makkelijk een stukje aluminiumfolie omheen slaan en een klein propje aan de bovenkant kneden zodat de punt langer wordt. Deze tip lukt ook goed met het opvullen van een gat of bijvoorbeeld als de ene te dun is in vergelijking met de andere.

stap 5

Plet je hoorns goed stevig bij elkaar, zodat je dadelijk bij de volgende stap niet al je werk voor niets hebt gedaan en je ineens 2 scheve hoorns hebt.

Maleficent 3

stap 6

Tapen maar! Je kan natuurlijk hier iedere gewenste kleur voor gebruiken, maar ik koos voor zwart! Ik begon bij de dikke kant en werkte kruisende wijs naar boven en weer naar beneden. Waarbij ik extra voorzichtig was met tape in de punt, hier deed ik maar 2 keer wikkelen. Hierdoor bleef de punt lekker spits. Controleer naderhand of je geen folie meer ziet.

stap 7

Je hoorns uitmeten op je hoofd. Zorg voor goed licht bij een grote spiegel, je bent ineens een stukje langer met die 2 antennes op je kop! Ik koos voor de badkamer. Ik zette even mijn haarband op mijn hoofd en plaatste daar de hoorns even droog op. Kies waar je ze heen wilt laten wijzen, wil je per se dezelfde kant op gaan als je voorbeeld? Of staat het jou iets mooier als je ze bijvoorbeeld iets meer naar buiten draait? Valt je haarband niet af met het gewicht meer naar achteren? Dat soort dingen! Zet je haarband dan af en tape je hoorns even met een klein stukje tape vast. Dan nog een keer testen en dan weer bijstellen. Daarna zet je beide hoorns vast met een kruisend stuk tape. Even testen? Staan ze nog recht? En dan je raad het al! Verder vast tapen, zorg dat de tape niet een grote prop wordt onder je haarband, werk dus plat. En zorg ervoor dat het patroon op je hoorns nog een beetje mooi blijft. Hierdoor valt het vastgemaakte stuk ook niet zo op.

stap 8

(Weer terug naar de badkamer lopen met je hoorns op je hoofd zonder de deurpost te rammen?! Omdat je zo excited bent?) Even in de spiegel kijken hoe het eruit ziet! En anders, tja overnieuw uitmeten, rechtzetten en vastmaken? Of proberen met de hand te modelleren en kneden.

Stap 9

Een selfie maken en mij taggen op bijvoorbeeld Instagram!

Stap 10

Trek een zwarte strakke latex/leerlook legging aan en bijvoorbeeld een hemdje of een strak shirt met korte mouwen. Of een zwarte wijd uitlopende jurk.

Knip uit een groot stuk stof een soort van overhanger met slieren of hang een grote sjaal met sliertjes aan het einde om. Of jij of je mama moet handig zijn met de naaimachine en je maakt een stoere Maleficent cape!

Instagram selfie Maleficent

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *