Beauty

Make-up getest op dieren?

image

Iets waar ik overna ging denken sinds dat ik minder en haast geen vlees meer eet. Ik was een filmpje aan het kijken van de welbekende http://www.degroenemeisjes.nl, zij maken regelmatig blogpost met bijvoorbeeld recepten over hun veganiatische lifestyle. Na een aantal filmpjes van hun te hebben gezien en een paar berichten van hun te hebben gelezen kwam ik op de volgende vraag: ” Hoe doe je dat dan met andere producten?”.


Koop je dan bijvoorbeeld ook geen leren schoenen meer? Of gebruik je dan geen make-up meer die getest is op dieren? Gebruik je dan alleen maar make-up op natuurlijke basis?

image

Ik koos er persoonlijk voor om te beginnen met make-up. Ik heb om te beginnen al schoenmaat 42/43, voor mij is het nu al moeilijk zat om fijne schoenen te kopen. En een schoenen-tik daarbij helpt ook niet! Maar dat wil niet zeggen dat dit niet iets om overna te denken. Ik denk dat het fijn is om te weten waar mijn producten vandaan komen en ik merk dat ik daar steeds bewuster van word. Alleen ik ben er op dit moment nog niet klaar voor om echt een grote stap te nemen richting diervriendelijke schoenen, aaangezien mijn maat dus. Dus schoenen ontwerpers opgelet!! šŸ˜‰

Maar dan even over make-up! Ik smeer dit toch voor heel de dag op mijn gezicht. Het trekt mijn poriĆ«n in, soms smeer ik het zelfs op mijn waterlijn of op mijn lippen. Hoe gezond kan dit zijn? Als je een lipstick of een oogpotlood gebruikt dat vol zit met chemische producten? Of hoe zielig is het als ik een mascara koop van een bepaald merk dat in China verkocht wordt waar het testen op dieren verplicht is! Nee, daar sta ik absoluut niet achter! Jij wel? Zo’n zielig konijntje dat voor JOU gemarteld wordt omdat jij zonodig egoĆÆstisch moet zijn om mascara op te moeten?

Make-up moet inderdaad wel veilig zijn.

Maar wat heeft het voor nut om iets te gaan testen als je niet eens zeker bent of je het Ć¼berhaupt wel veilig op een mens kan gebruiken. En ja ik denk wel dat ik een medicijn zou gebruiken als ik echt ernstig ziek zou zijn, dat getest is op bijvoorbeeld muizen. Maar als ik nu de “juiste” keuze kan maken door er nu niet voor te kiezen, dan kan ik met een fijner gevoel dat ene fijne oogpotlood op doen! Ik kan nu een keuze maken, als je ziek bent niet. En ja dat klinkt hypocriet. Maar zou jij niet het zelfde doen? Nu een paar levens besparen en gewoon dat medicijn kiezen die wel het snelste aanslaat?

denk jij daar hetzelfde over?

image

Ik had laatst trouwens een bestelling geplaast na een avondje rondspeuren bij http://thegreenbeautyshop.nl. Zij hebben allemaal producten te koop die 100% biologisch en natuurlijk zijn! Harstikke tof toch!

Ik zal in een volgende post er een look mee maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *