Beauty

Goedkope budget Curry

Eet je graag minder of helemaal geen dierlijke producten, maar vind je vleesvervangers ook zo enorm duur? Lees dan mijn blog, want hier laat ik verschillende makkelijke en lekkere recepten zien zonder dierlijke producten! Deze keer: veganistische curry!

image

Het is heel simpel te maken en binnen 30 minuten klaar! We hebben dit de afgelopen maand al zo’n 1x per week gegeten en het fijne is, je kan allerlei groenten er in gooien die je nog in de koelkast hebt liggen of in de aanbieding heb gekocht. Er zijn dus ontzettend veel verschillende variaties mogelijk, maar hieronder vind je de lijst dit ik gebruikt heb voor de bovenstaande foto.

Ingrediëntenlijst:
1. Gepelde tomaten in tomatensaus uit blik (350gr.)
2. Water (1x de inhoud van het gepelde tomaten-blik)
3. Rode linzen (250gr.)
4. Kokosmelk (100-150ml.)
5. Curry Madras-kruiden van Jonnie Boer (3 eetlepels)
6. Groenten die je nog hebt liggen ( ik had nog 2.5 paprika’s over en een hele bos selderij en half bosje koriander)
7. Wokpan of hapjespan
8. Olie/Kokosvet (2 eetlepels)
9. Snijplank en mesje
10. Optioneel; 1 á 2 eetlepels maïzena om de saus iets aan te dikken mocht het vocht niet volledig zijn opgenomen door de linzen. Als het nodig blijkt te zijn, doe dit dan als allerlaatste stap. Het kan zijn dat je meer of meer nodig hebt, afhankelijk van hoe dik je de saus wilt hebben.

Stappenplan:
1. Was de groentes grondig en dep ze droog. Snij vervolgens de groentes in hapklare stukken.
Je kan bijvoorbeeld ook diepvriesgroente gebruiken, vaak zijn deze wel wat goedkoper. Houd er alleen wel rekening mee: eenmaal ontdooid = meteen opeten! Het kan zijn (dat als er veel ijs/water bij zit) dat je bij een latere stap iets minder water moet toevoegen, houd dit dus goed in de gaten!

2. Zet de pan op wat hoger vuur, verhit de olie en bak de groentes licht gaar in de kruiden. De groenten mogen nog een beetje aan de harde kant zijn, want ze sudderen straks in het tomatensausmengsel nog door.

3. Zet het vuur vervolgens lager, schroef het blik van de gepelde tomaten in tomatenpuree open en schut deze voorzichtig leeg in je pan. Pas wel op, het kan een beetje spetteren! Vul het blik met water en giet dit ook voorzichtig bij het mengsel in de pan.

4. Voeg een mok linzen toe in de pan en controleer of het vuur laag genoeg is zodat het geheel kan sudderen. Wacht totdat de linzen genoeg vocht hebben opgenomen en gaar zijn, dit kan tot wel een half uur duren. Als je denkt dat de linzen en groenten bijna gaar zijn kan je alvast het vuur uitdraaien. Dit doe ik vaak als ik mijn avondeten s’ ochtends al moet klaarmaken voor mijn werk. De linzen nemen door de warmte van het mengsel de laaste restjes toch wel op.

5. Maak het blik kokosmelk open en giet de aangegeven hoeveelheid in de pan. Roer het even door en proef daarna. Vind je heb nog iets te pittig, doe je er dan wat meer bij. Als het nog niet pittig genoeg is, voeg dan nog wat kruiden (of bijvoorbeeld sambal) toe.

6. Serveer je maaltijd in een leuk diep bord! Dit recept kan je bijvoorbeeld ook met rijst of andere soorten granen maken. Kook de rijst dan los en voeg de saus er later aan toe. Varieer er mee! Dat is juist het leuke aan koken, je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Daarom varieer ik dit recept ook zo vaak met verschillende groentes.

Maak er dan meteen een leuke foto van en tag mij op Instagram! @dimphydoet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *