Beauty

DIY: gebroken oogschaduw of blusher maken

image

Als dame kent het wel, onderweg naar je vakatie bestemming is je favoriete blusher kapot gegaan op de een of andere manier. Niet blij dus! Aangezien die van mij meestal van MAC afkomen. In deze Plog laat ik je zien hoe ik hem weer gemaakt heb! Ik ben weer blij dus!

In eerste instantie ga ik er vanuit dat hij in de verpakking is kapot gesprongen en dat je hem niet los uit je tas bij elkaar hebt geveegd… Niet zo hygiënisch!

Benodigdheden:
– 50% alcohol of meer (te koop bij een drogist €2.95 of bij een schoonheidsgroothandel).
– een spateltje (ik gebruikte de achterkant van een bot pincet).
– een katoene zakdoek (ik gebruikte een dikke tissue maar een zakdoek of een dunne theedoek werkt beter!).
– een grote buitenlandse munt of een andere plat object met bijvoorbeeld een leuk printje
– tissues

image

Stap 1: zorg voor een schone ondergrond. Bijvoorbeeld een placemat, maak deze even schoon met een tissue met daarop een beetje alcohol. Ontsmet ook even je materialen waarmee je gaat werken. Dus je spatel en bijvoorbeeld het doosje.
Stap 2: maak het doosje voorzichtig open en prak je product met beleid in het doosje een beetje fijn.

image

Stap 3: voeg een klein beetje alcohol toe aan je prakje blusher en meng dit beetje bij beetje door elkaar. Er moet een subtiel papje ontstaan.

Kleine disclaimer: druppel voor druppel toevoegen want het is al gauw te veel!

image

Stap 4: smooth je product een beetje uit over de pan (bodem).

Stap 5: wikkel je zakdoek om de munt heen en druk vervolgens het product weer stevig op zijn plek in de pan van het doosje van het product. Niet te hard! Anders komt het aan de andere kant weer omhoog!! Zorg ervoor dat het product ongeveer gelijk over de bodem verspreid aangedrukt wordt in de pan.

image

image

Stap 6: laat het doosje aan de lucht drogen! Niet boven de verwarming plaatsen! Anders hard je product te hard uit. Hierdoor verdampt de alcohol te snel en heb je grote kans dat je make-up weer breekt. Ik heb hem gewoon een nachtje op mijn beautytafel laten liggen.

Stap 7: schoon het doosje ook even op! Het zal wel een kliederboel zijn geworden!!! De randjes even netjes afdoen met een tissue met daarop een klein beetje alcohol 🙂

image

En dit is het resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *