Beauty

Wat heb je allemaal nodig in je make-up koffer als visagiste?

Wil jij ook visagiste worden? Maar weet niet waar je moet beginnen met het samenstellen van je kit? In deze blog kan je stiekem bij mij afkijken en ik geef je hier gratis mijn geheimen weg! Lees gauw verder!

Tijdens mijn lessen bij de make-up course van B-academy heb ik veel geleerd! Hieronder vind je dan ook een lijstje met de dingen die ik als visagiste heel erg fijn vind om bij mij te hebben.

 

Wat heb je allemaal nodig in je make-up koffer als visagiste?

Hygiëne

– Lip applicator
– Wimper applicators
– Alcohol + 70%
– Spray bottels
– Latex vrije sponzen
– Puff/poederdons
– Handdoek(jes) (zwart)
– Washandje
– Cape
– Mix/meng palette
– Beautyblenders
– Keukenrol
– Kwasten reiniger

Reiniging /verzorging

– Micelair water
– Reinigingsmelk
– Toner/Tonic
– Oogmake-up remover (ook voor waterproof make-up)
– Babydoekjes of gezichtsreinigingsdoekjes
– Wattenstaafjes
– Wattenschijfjes
– Handen ontsmettingsmiddel
– Tissues
– Dagcrème (geurloos, b.v. Embryolisse Lait Creme Concentre)
– Dagcrème voor een gevoelige huid
– Handcrème
– Lipbalm (Elizabeth 8 hour crème)
– Rosebud zalf
– Zonnebrand die niet reageert op flits flashback
– Gezichtsserum (vitamine e, c, etc)
– Gezichtsolie
– Huidolie voor glans

Gezichts make-up

– MAC face and body: white, 3 andere kleuren (licht c1, medium c3 en donker c5)
– Foundation zonder sileconen
– Kryolan – Dermacolor Camoflage creme Palette 24 colors
– Kryolan – Dermacolor fix
– Doorzichte poeder b.v. Kryolan – Fixing powder
– Banana powder
– Contour kit (Anastacia Beverly hills, Kat von D of gewoon van Catrice).
– Wenkbrauwen potloden van Catrice, alle kleuren.
– Wenkbrauwen gel doorzichtig
– Wenkbrauwengel Hema alle kleuren
– Cream Blush
– Strobe Cream van Mac (alle kleuren zijn mooi!)
– Wimpers
– DUO wimperlijm
– Mascara Zwart
– Mascara Bruin

Oogschaduw

– Glitter pigments (MAC of Make-up Geek)
– Oogschaduw Pallette (MAC of Make-up Geek)
– Losse palletes Kleur
– Jumbo eyeshadow base pencils (white, brown, black, champagne, blue, purple, green)
– Urban Decay – Naked 1,2 of 3
– Viseart Palette 01 neutral

Blush/bronzer/highlighter

– Nars Orgasm
– MAC Soft and gentle
– MAC -Vanilla losse oogschaduw
– Becca x Jaclyn Hill – Champagne Pop
– Benefit – Hula Bronzer
– Catrice shape kitje met 5 kleurtjes
– Blushes Morphe kit

Lippen

– MAC Lipstiks
– Lipglosses met kleur

Primers/fixatie

– two faced eyelid primer
– fix+ van MAC
– Smashbox fix
– MAC soft oker paint pot
– Urban Decay fix
– Porefessional Benefit

Tools

– Wimperkruller
– Pincet
– Nagelschaartje
– Puntenslijper voor oogpotloden met groot en klein gaatje
– Tape
– Brush Belt
– Kwasten koker voor gebruikte kwasten
– Je kwasten set
– Waterflesje

Haar

– Kammen verschillende maten
– Tangle Teaser
– Fohn borstels
– Maison Pierce borstel
– Toupeer borstel
– Klemmetjes
– Speldjes
– Elastiekjes
– Doorzichtige elastiekjes
– Dun sjaaltje als haarband te gebruiken
– Mouse sterk
– Action goedkope gel
– Haarlak
– Krultang (verschillende maten?)
– Föhn
– Opzetstukken föhn/Diffuser
– Stijltang
– Shampoo mini
– Extra handdoek

 

 

Extra meenemen

– Lady stuf (tampon, inlegkruisje en maandverbandje voor nood!)
– Veiligheidsspelden
– Pleisters
– Blanke nagellak
– Kleurtjes nagellak
– Nagellak remover
– Timer/keukenwekker
– Oplader
– Face sheet
– Visitekaartjes
– Koekjes voor hongerige situaties

Los aan te schaffen om je kit in te delen.

– Zucca koffer of Yazmo traincase
– Doorzichtig plastic containertje, plat bakje met deksel waar bv 4 ruimtes in zitten. (Hier berg ik b.v. mijn tape, lip applicators, andere losse dingen en schaar in op.)
– Z-pallette
– Doorzichtige toilet tasjes o.a. te koop bij bijvoorbeeld Hema of Wish. *(Ik heb de zucca koffer en hierbij de bijbehorende precies passende insert tassen aangeschaft. Deze heb ik ingedeeld op gezicht, oogschaduw, reiniging en overig)
– Lipstick palletje leeg via ebay of Kryolan waar bv jou lipsticks in kan depotten.

 

Welke spullen mis ik nog volgens jou? En wat vind jij een fijn merk op mee te werken?

-X-

 

 

6 Reacties

 • Cheryl

  Hi,
  Ik zot in dezelfde situatie als jou.. heb al weleens een dagcursus visagie gedaan, en camouflage terapie (duurde een half uurtje a 45 min kosten:75 eu en uiteraard was dit dan nog zonder de producten van kryolan) heb dit gedaan omdat ik mij graag wou specialiceren in het opmaken van mensen met ernstige littekens en melasma etc. Dit was door een huidtherapeut in het zh.. moet heel eerlijk zeggen dat ik het zonde geld vond aangezien ik alles al wist.. enige wat ik heb geleerd is; dat wondgaasjes (die allerkleinste hoeft niet steriel) super zijn om de powderfinish aan te brengen omdat er gaatjes inzitten en ze zacht zijn om te deppen waardoor er weinig foundation het gezicht verlaat zodra je gaat poederen.. en nog een supertip: daarna maak je hem nat onder de kraan en knijp je het water eruit zodat ie eigenlijk weer semi-droog is en hiermee dep je over het het gezicht waardoor het overtollige aan poeder er weer af gaat en dit is de beste en tegelijkertijd goedkoopste primer die er is heb ik ervaren..
  Ik heb trouwens veel aan je lijstje gehad haha.. zag dat je haarklemmen had neegezet maar zo’n haarband met klittenband ben je vergeten.. en make up primers voor verschillende huidtypes ik heb oa een antiblemish primer en een pore minimizer em mattefier idd.. een superfijne zonnebrand voor onder je make up heb ik ook eindelijk gevonden: biodermal spf 50 mattefying.. en heb qua make up merken zeer goede ervaring met nyx, mua, en elf maar verassend; hema heeft ook een aantal toppers zoals bijv. De bronzer.. heb jij nog tips qua merken en goedkope verkooppunten voor mij? ik had zelf nooit aan een cape gedacht haha.. oh en p.s het is niet verplicht om een opleiding te volgen om als mua aan de slag te gaan ik kijk veel tetorials lees veel uit boeken, magazines en internet en expirimenteer.. groetjes

 • Cheryl

  Hi,
  Ik zot in dezelfde situatie als jou.. heb al weleens een dagcursus visagie gedaan, en camouflage terapie (duurde een half uurtje a 45 min kosten:75 eu en uiteraard was dit dan nog zonder de producten van kryolan) heb dit gedaan omdat ik mij graag wou specialiceren in het opmaken van mensen met ernstige littekens en melasma etc. Dit was door een huidtherapeut in het zh.. moet heel eerlijk zeggen dat ik het zonde geld vond aangezien ik alles al wist.. enige wat ik heb geleerd is; dat wondgaasjes (die allerkleinste hoeft niet steriel) super zijn om de powderfinish aan te brengen omdat er gaatjes inzitten en ze zacht zijn om te deppen waardoor er weinig foundation het gezicht verlaat zodra je gaat poederen.. en nog een supertip: daarna maak je hem nat onder de kraan en knijp je het water eruit zodat ie eigenlijk weer semi-droog is en hiermee dep je over het het gezicht waardoor het overtollige aan poeder er weer af gaat en dit is de beste en tegelijkertijd goedkoopste primer die er is heb ik ervaren..
  Ik heb trouwens veel aan je lijstje gehad haha.. zag dat je haarklemmen had neegezet maar zo’n haarband met klittenband ben je vergeten.. en make up primers voor verschillende huidtypes ik heb oa een antiblemish primer en een pore minimizer em mattefier idd.. een superfijne zonnebrand voor onder je make up heb ik ook eindelijk gevonden: biodermal spf 50 mattefying.. en heb qua make up merken zeer goede ervaring met nyx, mua, en elf maar verassend; hema heeft ook een aantal toppers zoals bijv. De bronzer.. heb jij nog tips qua merken en goedkope verkooppunten voor mij? ik had zelf nooit aan een cape gedacht haha.. oh en p.s het is niet verplicht om een opleiding te volgen om als mua aan de slag te gaan ik kijk veel tetorials lees veel uit boeken, magazines en internet en expirimenteer.. groetjes

  • dimphy

   Hey,

   Leuk dat je hebt gereageerd! Allereerst enorm sorry voor de late reactie! Ik heb een tijdje niks gedaan met mijn blog en pak hem sinds deze maand weer een beetje op.

   Make-uppen kost veel geld, nieuwe opleidingen zijn prijzig en vaak kan je van collega-visagisten meer leren dan zulke korte cursussen. Verder wil ik graag nog een haarcursus gaan doen. Wat zou jij graag nog verder bij willen leren?

   Ik probeer vaak op TFP basis of tegen een kleine vergoeding te helpen bij een fotograaf of als assistent bij iemand die al helemaal in de branche zit. Zodat ik toch een beetje bezig blijf met mijn grote hobby.

   De reden waarom ik zon klittenband haarband niet gebruik is heel simpel, vaak is het haar van het model al eerder gedaan, zitten er klemmen in van het krullen of al een flinke dosis haarlak. Ik zou het natuurlijk enorm jammer vinden als ik of de haarstylist dit weer allemaal opnieuw moet doen. Verder vind ik zo’n band er niet heel erg mooi uitzien, als je er dan eentje zou willen gebruiken, maak er dan eentje zelf met een leuk printje of gebruik zoals ik een leuke dunne sjaal!

   Rosebud zalf is een lippenbalsem *(oa te koop bij Dauglas) die ik zelf 1) erg prettig vind ruiken en 2) heel erg snel intrekt in de lippen! Tegenwoordig ben ik ook enorm te spreken over de Elizabeth Eight Hour Cream *(ook te gebruiken voor: schaafwonden, sneetjes, droge nagelriemen, droge neus en droge lippen. Ik smeer dit zelf altijd in voordat ik ga slapen als mijn lippen dreigen te scheuren, hierdoor word ik ’s ochtends wakker met babyzachte lippen!!).

   Nog enkele tips qua goedkope leuke make-up merken dan:
   – Catrice concealer/shape doosje, met 5 verschillende kleurtjes en deze kleur is niet te warm 😀
   – Morphe brushes (die overigens hele leuke palletjes hebben!)
   – Hema heeft nu een aantal hele fijne mascara’s die ik zelf ook gebruik! Deze zo goed dat ik ze amper van mijn wimpers *(lees) afgeweekt krijg. Ik gebruik nu de gouden vegan variant!
   – Ik ben heel blij met de Hula Bronzer van Benefit, ik gebruik hem elke dag!
   – Kiko oogschaduw 208 als highligher
   – De kwasten reiniger van Kryolan dan 😉

   Ik hoop dat je wat aan mijn aanvullingen hebt! Mocht je nog tips hebben of informatie willen delen, reageer hieronder! Ik help je graag!

   Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *