Lifestyle

7 tips: Hoe vind jij je passie?

Al een tijdje ben ik bezig om mezelf te verbeteren. Ik lig dan nog steeds wel vaak lui op de bank en dan voer ik lekker helemaal niks uit. Maar een half jaar geleden deed ik dit iedere dag, nu probeer ik dit maar een keer per week te doen. Verder schrijf veel sollicitatiebrieven omdat ik graag mijn droombaan wil vinden. Ik spreek minstens 1x per week af met vrienden, zeg vaker nee en stress een stuk minder. Maar toch weet ik niet zo goed wat ik moet doen met mijn”leven”. Ik heb zelfs een tijdje gedacht dat ik in mijn kwart-life-crisis zat of dat ik (weer) depressief begon te worden. En dan blijft mijn vriend hameren dat ik mijn passie moet vinden en wat moet gaan doen met mijn “leven”. En daar heeft hij zeker gelijk in! Maar hoe? In deze blogpost geef ik jou mijn 7 tips over hoe je jou passie kan vinden!

Dingen waar je van nature goed in bent

Er komt een dag dat je voor de vraag komt te staan? Wat wil ik nou eigenlijk bereiken in mijn leven, wat zijn mijn passies en wat vind ik leuk. Maar er zijn natuurlijk ook dingen die jou zo makkelijk afgaan dat het gewoon vanzelf allemaal gaat. Misschien ben je wel enorm goed in schilderen of saxofoon spelen? En vind je dit (onbewust) super tof om te doen! Zelf ben ik sinds mijn 12e altijd al enorm geïnteresseerd geweest in make-up en heb pas na jaren twijfelen 2 diploma’s behaald. Maar ik merk sinds dat ik deze dingen gedaan heb alleen maar meer wil! Misschien ben je al op de goede weg en moet je jou kwaliteiten gewoon verbeteren!

make-up kwasten wassen

 

Vul de 27 vragen in van Scott Dinsmore

Wij keken een jaar of 2 geleden samen deze TED.com talk.

Deze beste man heeft een super goede vragenlijst gemaakt over hoe jij je passie en doel in je leven kan vinden! En het is echt super fijn om deze vragen te beantwoorden. Ik heb er in ieder geval super veel aan gehad om deze in alle rust voor mezelf te beantwoorden en veel dingen zijn heel erg moeilijk om over na te denken.Want zeg zelf, vragen als: “What are you most afraid of for the next generation, whether you have kids or not?”. Zijn best moeilijk en heftig om te beantwoorden als Donald Trump aan de macht is gekomen.

 

Maak een bucket list!

Wat wil jij nog hebben gedaan in je leven voordat je sterft? Meld je aan op deze website en maak je lijstje! Misschien wil je wel super graag George Clooney ontmoeten, backpacken of (leren) Skyediven! Doe dingen in je leven waar je enorm veel plezier van krijgt samen met de mensen die je positieve energie geven of ga juist in je eentje en leer de wereld en nieuwe mensen kennen!

 

George Clooney was voor mij bijna gelukt, ik stond tijdens mijn bloemen-stage in Italië perrongelijk in zijn achtertuin. (Ik dacht een stukje te kunnen afsnijden naar de 2e locatie van de bruiloft, en ineens stond er een bewaker met een waakhond naast me).

Leg de lat niet te hoog voor jezelf

Iets waar ik heel goed in ben, is bovenaan beginnen. Ik wil het liefst nu al klaar zijn en er zo goed mogelijk in zijn! Terwijl ik donders goed weet dat als je iets wilt, er kei hard voor moet vechten. Je kan toch ook niet meteen verwachten dat jou blog ineens 10.000 bezoekers heeft per dag? Ik ben dan (hopelijk) ook nooit uitgeleerd en heb mezelf beloofd dat ik iedere dag alle toffe dingen in mijn leven stapje voor stapje ga aanpakken. We hebben zelfs een whiteboard met een kant voor mij en de andere helft voor Bas met de dingen voor die week die we moeten “oefenen” of doen.

Spaar voor een ding tegelijkertijd

Wij willen al een jaar of 3 samen gaan backpacken alleen het komt er steeds niet van omdat we steeds tussendoor ook nog grote uitgaves hebben of die ene kast ineens besluiten te gaan kopen. Mijn gouden tip is: leg doelen vast. Misschien heb je nog een prima kast en kan deze echt nog wel 2 jaar mee. Waardoor je ineens 300 euro “bespaard” en dit bedrag toch op je spaar rekening kan houden. Wat je bijvoorbeeld ook kan doen is al je vrienden en familie een berichtje sturen rond je verjaardag met de boodschap dat je alleen een envelopje wil krijgen met betrekken tot je doel behalen.

 

Go for it!

Die droombaan komt echt niet vanzelf tevoorschijn! Je moet er kneiterhard voor werken, met bloed zweet en tranen! Maar als je dan eenmaal je doelen hebt vastgesteld dan is het ook aan jou om deze te gaan behalen. Bel dat bedrijf wat een openstaande vacature heeft staan of ga eens langs om te praten, wellicht hebben ze in de toekomst wel een collega nodig en denken ze meteen aan die leuke spontane toffe gast die toen langs kwam. En als jij al 4 maanden twijfelt omdat je bang bent voor de reacties van anderen? Who cares?! Ik heb een tijdje terug gewoon mijn haar ineens knalroze geverft!

Waar kan jij uren over lezen?

Je hebt van die mensen die alles over honden delen op hun Facebook-tijdlijn, zij leest graag over honden en heeft daar duidelijk een passie voor. Ik heb dat met make-up en haarstyling, bloemen en gezonde voeding en levensstijl! Ik heb een collectie boeken over deze onderwerpen en kan uren spenderen op Youtube om hierover bij te leren. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat de dingen die ik kocht als “gezond” in de supermarkt eigenlijk stiekem door fabrikanten zijn volgepropt met suikers. En dat Vegan zijn niet per definitie een gezonde levensstijl is als je alleen maar junkfood op je eet of Nutella op je boterham smeert. Wat doet jou de tijd verliezen?

 

Uiteindelijk kun je jou liefde en passie delen met andere! Omring je met mensen om je heen die ook hun passie volgen! Praat erover, deel erover en heb schijt 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *